Scouting IJzendijke houdt gemiddeld elke 3 weken een bijeenkomst, ongeveer 16 bijeenkomsten per jaar. De bijeenkomsten worden aangekondigd in de nieuwsbrief die elke week voor de bijeenkomst wordt verstuurd, alsmede worden de bijeenkomsten in het Dorpsblad van IJzendijke vermeld.

Deelname aan onze activiteiten zonder lidmaatschap is mogelijk met een strippenkaart voor 5 opkomsten voor 15 euro. Vanaf 2019 worden vaste leden ingeschreven bij Scouting Nederland, het lidmaatschap van Scouting IJzendijke is 30 euro per jaar. Meer informatie via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor wie?
De afgelopen jaren is de minimum leeftijd langzaamaan gezakt naar 6 jaar. Onze ervaring heeft geleerd dat de activiteiten die wij organiseren niet altijd even geschikt zijn voor zeer jeugdige deelnemers. Scouting IJzendijke legt zich toe op ‘echte verkenners activiteiten’. Dan moet je denken aan pionieren (met hout en touw bouwwerken maken), koken op open vuur, dropping/ trektochten, enz.

Uiteraard verliezen we de spelactiviteiten niet uit het oog! Vanaf dit seizoen gaan we deze toch weer iets terugschroeven... Iedereen van 7 jaar is van harte welkom. Ben je nog 6 maar heb je vorig seizoen wel al actief meegedraaid, mag je uiteraard blijven komen. Voor nieuwe instroom willen we wel de minimum leeftijd van 7 jaar handhaven.

31 aug.: Koken op houtvuur, hoe ging dat ook alweer?

14 sep.: We houden deze opkomst een open dag, iedereen is welkom om (zonder bijdrage) mee te kijken met de echte scouting activiteiten.

5 okt.: We gaan een toren bouwen voor IJzendijke Bevrijd.

19 okt.: Op het terrein van de Scouting organiseren we activiteiten voor kinderen in het kader van IJzendijke Bevrijd. Kinderen zijn welkom vanaf 12.00u. (geen reguliere opkomst)

8 nov.: Deze avond lopen we een dropping, aanvang 19.00u tot 22.00u.

Names de leiding van de Scouting IJzendijke wensen we iedereen een zonnig spoor.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een bericht voor elke nieuwe bijeenkomst!

Heb je vragen, ideeën of opmerkingen voor ons, stuur dan een berichtje!

Algemene informatie over activiteiten en/of verhuur van tenten: info@scoutingijzendijke.nl

Vragen aan de leiding: leiding@scoutingijzendijke.nl

Ons HK (hoofdkwartier)